Boostad och taggad

Moderaternas Sverigemöte är över för denna gång och som vanligt känner mig sig boostad och taggad för att ta tag i politiken på hemmaplan. Förutom att få ha umgåtts med 1700 likasinnade så var höjdpunkten Moderatkvinnornas seminarie som handlade om “är jämställdheten hotad” där Alice Teodorescu var moderator och Sara Mohammad deltog i debatten. Sara hade ett tydligt budskap till oss “svenskar” och det var att prata klarspråk om vad som gäller här i Sverige och att inte falla för knepiga regler som skilda badhustider för kvinnor och män.

Den andra höjdpunkten var Anna Kinberg Batras tal. Blir så imponerad av denna kvinna som prata i 45 min och inte en gån (vad jag kunde se) tittade hon i manus, om hon nu hade något. Hennes budskap var också tydligt: 1 stark ekonomi, 2 nolltolerans mot dåliga skolor, 3 fler i arbete, 4 tillväxt i hela Sverige, 5 en trygghet att lita på.

Tomas Tobés tal handlade om “Skärpta straff för attacker mot blåljuspersonal”.  Han presenterade fem nya förslag för att stärka blåljuspersonalens säkerhet.

image

Slutligen vill jag tacka Åza Brennander för trevligt mingel

/M

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *